T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / GÜZELBAHÇE - Güzelbahçe Halk Eğitimi Merkezi

2023-2024 ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANI.

2023 / 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

GÜZELBAHÇE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ

KADROLU (MEB ÖRGÜN EĞİTİM-KURUM DIŞI) /KADROSUZ / ÜCRETLİ

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANI

 

        2023 / 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA GÜZELBAHÇE  HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN KADROLU (MEB PERSONELİ-KAMU PERSONELİ- YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA GÖREVLİ ÖĞRETİM ÜYESİ İLE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ) - ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ  ve EMEKLİ ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANIDIR.

 

  2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin 26. Maddesine göre 01 Ağustos 2023 tarihinden itibaren e-Yaygın sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapmadan önce Milli Eğitim Bakanlığımızın 12 Haziran 2021 tarihinde resmi gazetede yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"  maddelerinin dikkatlice okunması ve ona göre hareket edilmesi yapılacak başvuru açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Başvuru işlemleri aşağıda belirtilen başvuru takvimi doğrultusunda ve aşağıda belirtilen başvuru belgeleri ile açıklamalar doğrultusunda e-yaygın 

https://e-yaygin.meb.gov.tr ) sistemi üzerinden E-DEVLET şifresi ile bizzat yapılacaktır. İlanen duyurulur. 01/08/2023

                                                        

GÖREVLENDİRME TAKVİMİ

 

BAŞVURU TARİHLERİ :                                                                       01 AĞUSTOS 2023 – 31 AĞUSTOS 2023

 

 

ONLİNE E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURULARIN ALINMASI                    

 

01 AĞUSTOS 2023 - 31 AĞUSTOS 2023

BAŞVURULARIN KURUMUMUZCA ONAYLANMASI  :

01 AĞUSTOS 2023 - 31 AĞUSTOS 2023

DEĞERLENDİRME

:01 EYLÜL 2023 -  6 EYLÜL 2023

TASLAK SIRALAMANIN YAYINLANMASI

 :11 EYLÜL 2023

İTİRAZ SÜRESİ

İTİRAZLARIN SONUÇLANDIRILMASI

 :12-13 EYLÜL 2023     

:14-15 EYLÜL 2023                                                                                

SIRALAMANIN İLANI

:20-22 EYLÜL 2023

 

NOT: Kurumumuz kadrolu öğretmenleri haricinde Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlarda ki kamu görevlileri, emekli olanların başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-YAYGIN ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekmektedir. Evrak teslimi yapılmayacak olup, görevlendirme olduğu takdirde talep edilecektir

                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                              

2023-2024 Öğretim Yılı

Ücretli Usta Öğretici Başvuruları

BAŞVURU TARİHLERİ

1-31 Ağustos 2023

E-YAYGIN SİSTEMİ ÜZERİNDEN ONLINE YAPILACAKTIR

Başvuru sürecinde kuruma evrak teslimi yapılmayacaktır.

Başvuruya dair evraklar e-yaygın sisteminde "Usta Öğretici Başvurusu" bölümüne yüklenecektir.

 BAŞVURULARINIZI SÜRESİ İÇİNDE YAPINIZ!

BELİRTİLEN TARİHLERDEN ÖNCE YA DA SONRA YAPILAN BAŞVURULAR "TAKVİM DIŞI BAŞVURU" SAYILACAĞINDAN SIRALAMAYA GİRMEYECEKTİR.


   ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

E-YAYGIN sisteminde istenen belgeleri yüklemeyen veya belgeleri eksik veya hatalı yüklenmiş olan Usta Öğreticilerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp reddedilecektir. Başvuruları reddedilen Usta Öğreticilerin eksik belgelerini başvuru süresi içinde sisteme tekrar yüklemeleri ve başvurularını yinelemeleri gerekmektedir. Başvuruya ait ONAYLANDI/REDDEDİLDİ durumları "E-YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol edilmesi gerekmektedir. Başvuru ve onay süreçlerine ait tüm iş ve işlemler tamamlanınca kursların açılması için DUYURU VE DAVET yapılacaktır. Duyuru ve davet yapılmadan kus açma işlemi için dosya kabul edilmeyecektir. 

Kurumumuz kadrolu öğretmenleri haricinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlardaki kamu görevlileri ve emekli olanların başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-YAYGIN ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekmektedir. 

Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek veya aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Usta Öğretici Başvuru Sıralaması; başvurularda yüklenen belge ve kurs tercihleri Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda incelenmesi tamamlandıktan sonra, "Ek-2" de oluşan puanlara göre İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı / Şube Müdürü Başkanlığında kurulacak komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. Onaylanan sıralı liste Kurum Web Sitemizde yayınlanacaktır.

 

                 ONLINE BAŞVURUDA SİSTEME HANGİ BELGELER YÜKLENMELİDİR?

E-Yaygın Sistemi üzerinden yapılan başvurulara onay işlemi, usta öğreticinin görev almak istediği kursun eğitici nitelik şartları ile eğitim durumunun yeterli gelip gelmediğinin kontrolü şeklinde olmaktadır. Bu nedenle, yapılacak başvuruda tüm evrakları sisteme yüklemeye gerek yoktur. Yüklenmesi gereken önemli evraklar şunlardır:

1-Eğitici niteliğinize ait Yeterlilik Durum Belgesi [Diploma, Ustalık Belgesi, Antrenörlük Belgesi, Hafızlık Belgesi, İcazet Belgesi, 4.Seviye Kurs Bitirme Belgesi vb.]

2-Ek Puan Getirecek Belge [Varsa] [Lisans Diploması, Ön Lisans Diploması, Pedagojik Formasyon Belgesi (Eğitim Fakültesi mezunu olmayanlar), Usta Öğreticilik Belgesi, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Diploması]

3-SGK Hizmet Doküm Belgesi (İş Yeri Unvan Listeli Olarak) [Varsa] [Alanınızda eğitici olarak görev yapılan sigortalı günler]

4-Resmi Kurumlarda görev yapanların Görev Yeri Belgesi

 

Üstte 4 madde halinde belirtilenler haricindeki; Adli Sicil Kayıt Belgesi, Sağlık Raporu, Nufüs Cüzdanı Fotokopisi, Askerlik Durum Belgesi, İş Güvenliği ve Oryantasyon Eğitimi vb. belgeler kurs açılma aşamasında ilgili müdür yardımcısına dosya halinde teslim edilirken inceleneceğinden, başvuruda e-yaygın sistemine yüklenmesine gerek yoktur.

 

e-Yaygın Giriş Sayfası: https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx


EK PUAN KONUSU

ALAN DIŞI MEZUNİYET BELGESİNE DE PUAN VERİLMEKTEDİR

Alan dışı yüklenen mezuniyet belgesine/belgelerine "EK-2 Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu" nun "EK PUAN" alanında belirtilen ek puan/lar verilmektedir.

Örnek: Futbol Kursuna Antrenörlük Belgesi ile başvurmuş bir kişi 0 (sıfır) puan alır. Ancak, bu kişinin ayrıca aşağıdaki belgeleri de varsa ve yüklemiş ise hanesine puan olarak eklenir.

- (1 Tane) Alan Dışı Lisans mezunu olup, diplomasını sisteme yüklediğinde ek 4 puan,

- (1 Tane) Alan Dışı Ön Lisans mezunu olup, diplomasını sisteme yüklediğinde ek 2 puan,

- (1 Tane) Lisans mezunu olup, dıştan Pedagojik Formasyon Belgesi almış ve sisteme yüklemişse ek 6 puan,

- (1 Tane) Usta Öğreticik Belgesi olup sisteme yüklemişse ek 1 puan,

 

-Alanında Hizmet/İş Deneyimi süresini 360'a bölümünden çıkan puan, 


MEZUNİYET BELGESİ AÇIKLAMASI

 

"Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Ek-2 Formunda" Mezuniyet durumlarına göre puan verilmektedir. Örnek: Eğitim Fakültesi Lisans Mezunları 47 puan, Lisans mezunu 40 puan, Formasyonu olan lisans mezununa ilave 6 puan (Toplam 46 puan) gibi puan değerleri belirlenmiştir. "Mezuniyet Belgesi"olarak yüklenecek belge, Modüler Kurslar Programında ilgili kursun Eğitici Nitelikleri bölümünde istenen mezuniyet seviyesine ait Diploma sureti olmalıdır.

 Kişi Lisans mezunu olup Formasyonu dışarıdan almışsa her ikisini de ayrı ayrı "Mezuniyet Belgeleri" alanına yüklemelidir.

 

AÇMAK İSTEDİĞİNİZ KURSUN "EĞİTİCİ NİTELİKLERİ"Nİ MODÜLER PROGRAMDAN MUTLAKA İNCELEYİNİZ.

 

MEZUNİYETİNİZİN VEYA YETERLİLİK BELGENİZİN UYGUN OLMADIĞI KURSLARI SEÇMEYİNİZ

                                                                                                         https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx

Görev almak istediğiniz kursun Modüler Programda ismini yazınız ve sağ tarafta ilk "Görüntüle" linkini tıklayıp programın "EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ" ndeki şartları inceleyerek, içinde yer alan istenen belgelerden birine (deneyim süresi vb) sahip olup olmadığınıza göre Usta Öğretici Başvurusunda bu kursu seçiniz ya da seçmeyiniz!

                                                                                                                            BELGELERİN YANLIŞ YÜKLENME DURUMU

GEÇEN YILLARDA BİRÇOK BAŞVURUDA BELGELER YANLIŞ YERE YÜKLENMİŞ, EKSİK EVRAK YÜKLENMİŞ VEYA KURS ADI SEÇİLMİŞ FAKAT HİÇ EVRAK YÜKLENMEMİŞTİR. BU DURUMLARDA BAŞVURU İPTAL OLMAKTADIR.

BAŞVURULARIN ONAY VE RED DURUMU

BAŞVURU YAPAN USTA ÖĞRETİCİLER BAŞVURU DURUMLARINI YİNE BAŞVURU YAPTIKLARI YERDEN TAKİP ETMELİDİRLER. SİSTEMDE BAŞVURUNUZ İDARECE İNCELENMİŞSE "ONAYLANDI" YA DA "RED EDİLDİ" DİYE GÖREBİLİRSİNİZ. RED EDİLENLERİN GEREKÇELERİ DE SİSTEMDE YAZMAKTADIR. EĞER EVRAK NOKSANLIĞINDAN RED EDİLMİŞSE, EKSİK EVRAKI BAŞVURU SÜRESİ İÇİNDE TEKRAR YÜKLEYİNİZ.

BAŞVURUM OLMUŞ MU? SORULARI

"BAŞVURUM OLMUŞ MU?" DİYE HALK EĞİTİME BİLGİ SORMANIZA GEREK YOKTUR.. SİZ KENDİNİZ E-YAYGIN ÜZERİNDEN ŞİFRENİZLE GİRİP BAŞVURU BİLGİLERİNİZİ VE YÜKLEDİĞİNİZ EVRAKLARI GÖREBİLİRSİNİZ.

 DİĞER KURS AÇMA EVRAKLARININ TESLİMİ

 

KURS AÇMA İLE İLGİLİ DİĞER TÜM EVRAKLAR, BAŞVURU İŞLEMLERİ TAMAMLANDIKTAN SONRA DUYURU YAPILARAK İSTENECEKTİR. 

 

BAŞVURU ONAY SÜRECİ 

05 Eylül 2023 tarihinde Kurumumuz internet sitesi  ve sosyal medya hesapları ile müdürlüğümüz binasında, sıralamalar ilan edilecek ve görevlendirmeler ilan edilen sıralamalara göre yapılacaktır. Ayrıca başvurusu onaylanan adaylar 05 Eylül 2023 tarihinden itibaren e-yaygin.meb.gov.tr sisteminde Başvurular/Usta Öğretici Başvurusu/Başvuruyu Tamamlayın menüsünden sıralamalarını görüntüleyebilecektir.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1.   Görevlendirme esnasında EK-2 Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formu ile belirtilen belgelerin asılları ile fotokopilerinin onaylatılmak üzere kurum müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

2.   Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyen adaylar belgeleri yeniden yüklemeden her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.

 

3.  E-yaygın sistemi üzerinden yapılan başvurular ön başvuru niteliğindedir. Görev verildiğinde kurumumuza getirilmesi gereken evraklarda eksiklik veya yanlış bilgi olması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.


4.  Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Yönetmeliği doğrultusunda değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. Bu sıralama dikkate alınarak kurslarımız 15 Eylül 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.

5.  Oryantasyon eğitimi belgesi olmayanların başvuru esnasında bu durumu belirtmeleri gerekmektedir. (Oryantasyon eğitimi olmayanlara yönelik açılacak oryantasyon eğitimine kayıtları yapılacaktır.)

E YAYGIN" sistemi üzerinden Evrak yüklemelerinde tarayıcılar ile PDF dosyası yapılması tavsiye olunur.

6.  Kurumumuz kadrolu öğretmenleri hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlarda ki kamu görevlileri ve emekli olanların başvuruları, e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekmektedir. Evrak teslimi yapılmayacak olup, görevlendirme yapıldığında belgeler istenilecektir.Kurum tarafından görevlendirilmek üzere kuruma davet edilen usta öğreticiler göreve başlamaz ve/veya verilen görevi bırakırlarsa (mücbir sebepler hariç) yönetmeliğe göre bir yıl süre ile halk eğitimi merkezinde kendilerine görev verilmeyecektir. 

 

 

 

GEREKLİ BELGELER

 (Görev verildikten sonra istenecektir.)

 

Başvurularda istenilen evrakları Mavi Telli dosya içerisinde sırasına göre dizerek, alındı belgesi karşılığında teslim edilecektir.

 

 

1.      Başvuru Formu  (https://guzelbahcehem.meb.k12.tr/ Kurumumuz web sayfasından “Evrak Bankası” kısmından çıktı alınıp doldurulacaktır.

 

   2.        Diploma ( Branşı ile ilgili ) varsa Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik, Yeterlilik Belgesi veya    Antrenörlük(Vizesi alınmış) belgesinin Aslı ve Fotokopisi,

   3.         Sabıka Kayıt Belgesi, (Son 6 Ay İçerisinde e devletten alınmış olması gerekmektedir.)

   4.         Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

   5.       Sağlık Raporu, (Son 6 Ay İçerisinde aile hekimi veya hastaneden alınmış olması gerekmektedir.)

   6.        Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı Tespiti - SGK Uzun Vade Hizmet Dökümü Belgesi,      (e-devletten barkotlu branşınızla ilgili çalıştığınız kurumları gösterir belge olarak alınacaktır.)

   7.        Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi,  (Belgesi olmayanlar halk eğitim merkezi müdürlüğümüze müracaat etsinler.) (Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan istenilmeyecektir)

   8.        Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge, (Askerlik çağında olan erkek usta öğretici adayları için)

   9.      İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası (Varsa)  (Belgesi olmayanlar halk eğitim merkezi müdürlüğümüze müracaat etsinler.)

  10.   Hijyen Eğitimi Sertifikası (Güzellik ve saç bakımı alanında başvuruda bulunanlardan istenilecektir.)  (Belgesi olmayanlar halk eğitim merkezi müdürlüğümüze müracaat etsinler.)

 

         Örgün Eğitim Kurumları ile diğer resmi kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin getireceği evraklar;

            a)      Başvuru Formu( Kurumumuzdan )

            b)      Görev Yeri Belgesi (Yeni Tarihli)

            c)      Diploma

            d)  Oryantasyon Belgesi  (Belgesi olmayanlar halk eğitim merkezi müdürlüğümüze müracaat etsinler.)  ( Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi alanlardan İstenilmemektedir.)

            e)      Var ise ( Antrenörlük, Sertifika...gibi )

11.  Emekliler İçin ( Emekli olduğunu gösterir belge )

12.  Herhangi bir kurumda kadrolu, sözleşmeli ve hangi statüde olursa olsun çalışanlar için GÖREV BELGESİ ve Güzelbahçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan KURSLARDA GÖREV ALMASINDA SAKINCA OLMADIĞINA DAİR YAZILI BELGE,

 

 

 

NOT : Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek ve aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.08.2021 - Güncelleme: 02.08.2023 11:39 - Görüntülenme: 6178
  Beğen | 3  kişi beğendi