İZMİR / GÜZELBAHÇE - Halk Eğitim Merkezi

İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME, HALK EĞİTİMİ PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYON TOPLANTISI YAPILDI

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği 31 Ağustos 2016 tarihinde Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin KULÖZÜ başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı Tarihi   :31/08/2016

Toplantı Saati    :14:00

Toplantı Yeri      :Merkez Kütüphane

Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumlar Yönetmeliğinin 58. Maddesi gereği yapılan toplantı belirtilen tarih, yer ve saatte gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından, katılımcılara yoklama sirküsü imzalatıldı ve yazman olarak halk eğitim merkezi müdürü Tarık UĞUR ve merkez müdür yardımcısı Ali Duran AHAOĞLU seçildi. Halk eğitim merkez müdürü Tarık UĞUR komisyon üyelerine toplantı içeriği ile ilgili açılış konuşması yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah OKUMUŞ, katılımcılara halk eğitim faaliyetlerinin önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Güzelbahçe Halk Eğitim Merkezi ve ASO müdür yardımcısı Fatma Behal ÇETİN, merkez faaliyetlerini içeren sunuyu, istatistiki bilgiler eşliğinde komisyon üyeleri ile paylaştı.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin KULÖZÜ, sunumun ardından, toplantıda hazır bulunanlara katılımlarından, Halk Eğitim Merkezi çalışanlarına da çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Dilek ve temenniler bölümünde Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin KULÖZÜ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Musta İNCE, Maarif Müfettişi Sabahattin GÜNDOĞDU, STK temsilcisi Serpil GÜLEÇYÜZ, Dr. Tansu SOYAK, Güzelbahçe Anaokulu müdürü Sevilay AKYOL GİRGİN, GÜLDER Başkanı Turgut İNE, Resim Öğretmeni Emine ÖZDEMİR Halk eğitim faaliyetleri ile ilgili söz alarak fikir ve düşüncelerini dile getirdiler.

Toplantıda aşağıdaki kararlar alındı

• Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü bünyesinde İşkur ve Kosgeb gibi kuruluşlarla işbirliği içerisinde kursların arttırılarak devam etmesine karar verildi.

• Güzelbahçe İlçesinde yaşamakta olan yetenekli kişilerin gerek kursiyer ve gerekse usta öğretici olarak halk eğitim faaliyetlerine katılımlarının arttırılmasına karar verildi.

• Güzelbahçe ilçesinde yaşayan vatandaşların boş zamanlarını, halk eğitim bünyesindeki faaliyetlerde yer alarak daha faydalı geçirecekleri konusunda bilgilendirilmelerine karar verildi.

• Örgün eğitim kapsamındaki öğrencilerin eğitim öğretim zamanları dışında, okullar hayat olsun projesi kapsamında özellikle kültür ve sanat alanlarına yönlendirilmeleri faaliyetlerinin arttırılmasına karar verildi.

• Vatandaşlara yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimlerinin arttırılarak devam ettirilmesine karar verildi.

•  Kurs sonlarında, Güzelbahçe ilçesine yönelik, değerleri ortaya koyan markalaşmaya yönelik adımlar atılmasına karar verildi.

• Kurs ürünlerinin sergilenmesi ve satılması amacı ile çalışma yapılamasına karar verildi.

• Halk Eğitim Merkezine bina kazandırılması ile ilgili devam eden sürecin takip edilmesine karar verildi.

• Bakıma muhtaç çocuk ve yaşlılara yönelik Halk Eğitim Merkezi bünyesinde daha fazla kurs açılmasına karar verildi.

• Özellikle çalışmayan vatandaşlara yönelik, meslek edindirme kurslarının arttırılmasına karar verildi.

• Hafta içi akşam ve hafta sonu kurs sayılarının arttırılmasına karar verildi.

• STK lar ile birlikte topluma faydalı kurs açma çalışmalarının mevzuat hükümleri içinde devam ettirilmesine karar verildi.

• Engelli öğrencilere yönelik sosyalleşmeleri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması amacı ile çalışmaların arttırılarak devam etmesine karar verildi.

Yayın: 2016-09-02 - Güncelleme: 2016-09-02 10:41:52 - Görüntülenme: 273