18 YAŞ ve ÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerimize; 2021-1 Dönemi için ders seçim işlemleri, 17 -30 Kasım tarihleri arasında tekrar açılacaktır.

Bakanlık makam onayı doğrultusunda 18 yaş  ve üzerindeki (03/12/2004 tarihi ve öncesi doğanlar) öğrencilerimizin zorunlu ve alan derslerini dönem şartı olmaksızın seçmesine imkân tanınmıştır.

Örneğin: Yeni düzenleme ile 18 yaş ve üzeri 1. Dönemde olan bir öğrencimiz;  2,3,4,5,6,7 ve 8. dönem ortak derslerini dönem sırasına göre (20 adet dersi geçmemek şartı ile) seçebilecektir.

Bu durumdaki öğrencilerimiz ders seçerken 35 kredi sınırı olmaksızın en fazla 20 ders seçebilecektir.

Ayrıca Bakanlık makam onayında öğrencilerimizin mevcutta seçtiği derslerden de sınava girebileceği belirtilmiştir.

Bu sebepten dolayı Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü öğrencilerimizin daha önce seçtiği derslerde değişiklik yapmayacaktır.

Bakanlık makam onayı, 18 yaş ve üzerindeki öğrencilerimizin zorunlu ve alan derslerini dönem şartı olmaksızın seçmesine imkân tanıdığı için öğrencilerimizin mevcuttaki seçtiği derslerini muhakkak kontrol ederek gerekirse tamamını silip yeniden seçmeleri yararına olacaktır.

18 YAŞ VE ÜZERİNDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZ AÇIK ÖĞRETİM LİSELERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ TARAFINDAN, KENDİLERİ ADINA OTOMATİK BİR ŞEKİLDE EN UYGUN DERSLERİN SEÇİLMESİNİ İSTİYORLARSA RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ  DERS SEÇİM EKRANINA  GİREREK SADECE KAYDETE BASMALARI GEREKMEKTEDİR. BU ŞEKİLDE KAYDETE BASAN ÖĞRENCİLERİMİZİN, SEÇTİĞİ ÖNCEKİ DERSLER SİLİNEREK TEKRAR DERS ATAMASI YAPILACAKTIR.

Belirtilen tarihlerde derslerini seçmeyen öğrenciler için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'nün hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.

Kurumumuzda CİLT BAKIMI VE TEMEL MAKYAJ KURSU Açılacaktır.

Kurs kayıtları devam etmekte olup,başvurularınızı web sitemizde bulunan online başvurudan ya da kurumumuza gelerek Kursiyer Başvuru Formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

Kurumumuzda YETİŞKİNLER VE GENÇLER İÇİN TİYATRO KURSU Açılacaktır.

Kurumumuzda TIRNAK SÜSLEME KURSU Açılacaktır.

Kurumumuzda AŞÇI ÇIRAĞI KURSU Açılacaktır.

Eyl

Kurumumuzda KEÇE YAPIMI VE AKSESUARLARI KURSU Açılacaktır. Kurs kayıtları devam etmekte olup, başvurularınızı web sitemizde bulunan online başvurudan yapabilir ya da kurumumuza gelerek Kursiyer Başvuru Formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

Eyl

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5.DÖNEM (AĞUSTOS) AYINDA MEZUN OLAN AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİMİZİN DİPLOMA BASIM İŞLEMLERİ TAMAMLANMIŞTIR.

DİPLOMASINI ALACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN BİZZAT KENDİLERİ'NİN KİMLİK KARTI İLE GELMELERİ GEREKMEKTEDİR.

Eyl

Kurumumuzda VİTRAL BASKI (LİNOL) VE GRAVÜR Kursları Açılması planlanmaktadır.

Başvurularınızı web sitemizde bulunan online başvuru kısmından ya da kurumumuza gelerek Kursiyer Başvuru Formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

Eyl

Kurumumuzda HEYKEL KURSU açılması planlanmaktadır.

Başvurularınızı web sitemizde bulunan online başvuru kısmınından yapabilir ya da kurumumuza gelerek kursiyer başvuru formu doldurabilirsiniz.

Eyl

Kurumumuzda STİLİST EĞİTİMİ,MODEL GELİŞTİRME,GİYSİ KALIPLARI VE GİYİM AKSESUARLARI KURSLARI açılması planlanmakta olup, başvurularınızı web sitemizde bulunan online başvurudan ya da kurumumuza gelerek kursiyer başvuru formunu doldurmanız yeterli olacaktır.